Proiectul EDUCATIE PRIN MISCARE

Proiectul Educatie prin Miscare ‚Äď Alergam 101 km pentru ROMANIA

 

Competitia¬†Maratonul 1 Decembrie¬†(editia a IX-a) va avea loc in data de 01.12.2019 si este parte integranta a proiectului¬†‚ÄúEducatie prin Miscare ‚Äď Alergam 101 km pentru ROMANIA‚ÄĚ, realizat de¬†Asociatia Club Sportiv Elite Running¬†si finantat de¬†Primaria Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti.

Scopul principal al intregului proiect il reprezinta educarea tinerilor si a persoanelor cu viata sedentara din Sectorul 3, prin atragerea catre activitati sportive. Scopul final il reprezinta imbunatatirea stilului de viata, a mentinerii sanatatii si a cresterii increderii in sine. Un alt scop al proiectului il reprezinta largirea spectrului participantilor la antrenamentele si competitiile de alergare prin oferirea unor posibilitati de a face miscare in natura si de a se integra in comunitatea din ce in ce mai larga a celor care practica sportul de masa.

Proiectul¬†‚ÄĚEducatie prin Miscare ‚Äď Alergam 101 km pentru ROMANIA‚Ä̬†are drept obiective pregatirea unui lot de cel putin 130 de persoane cu domiciliul in Sectorul 3 pentru participarea la una dintre probele evenimentului Maraton 1 Decembrie si¬†cel putin 80% dintre ei sa finalizeze proba la care s-au inscris. Din cei 130 participanti la antrenamente vom avea 30 de adolescenti¬† cu varste cuprinse intre 12-17 ani pe care ii vom atrage catre sport, catre miscare¬† din scolile si liceele Sectorului 3.¬† Atat competitia, cat si pregatirea (antrenamentele) vor avea loc in acelasi parc, Al. I. Cuza, Sector 3. Programul de antrenamente va fi incepand cu data de 15.10.2019 si pana pe 27.11.2019, intr-un ritm de 2 antrenamente pe saptamana.

Antrenamentele se adreseaza locuitorilor Sectorului 3, sunt gratuite si nediscriminatorii (ex: experienta sportiva, varsta, s.a.). Pe durata programului,  in cadrul sedintelor de antrenament, vor fi asigurate urmatoarele: antrenori acreditati, pregatire fizica si tactica, tricouri tehnice cu insemnele proiectului, educatie alimentara a sportivilor, tombola cu produse din partea sponsorilor evenimentului. Dupa evaluarea fiecarui participant, acestia vor fi impartiti pe grupe valorice in functie de pregatire si proba pe care o pot realiza si vor primi programe de pregatire specifice fiecarei grupe. 

Pentru marcarea implinirii a 101 ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, fiecare participant la antrenamente va fi provocat ca pe durata desfasurarii sedintelor de antrenament din cadrul proiectului sa insumeze parcurgerea a minim 101 km in alergare. La finalul proiectului toti cei care vor insuma aceasta distanta vor fi rasplatiti cu diplome si premii simbolice.

Pentru un numar de maxim¬†130 participanti la antrenamente (locuitori ai Sectorului 3, inclusiv cei 30 adolescenti) se asigura GRATUIT tricouri tehnice (speciale pentru antrenamente, cu insemnele proiectului) si participarea la una dintre probele competitive (individuale) ¬†ale Maraton 1 Decembrie (http://www.maraton1decembrie.ro/) sau¬† la Cursa Cetatenilor Sectorului 3 ‚Äď 3.6 km din cadrul aceleiasi competitii. Pentru a beneficia de acestea, participantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele:

  1. Sa fie inscrisi la antrenamente prin intermediul formularului online (http://eliterunning.ro/inscrieri-la-antrenamente/). Formularul de √ģnscriere la antrenamente va fi disponibil √ģncep√Ęnd cu data de¬†28.09.2019¬†(data la care √ģncep √ģnscrierile).
  2. Sa faca dovada ca au domiciliul in Sectorul 3
  3. Sa participe la cel putin 6 sedinte de antrenament
Vor beneficia de privilegiile (tricou tehnic, inscriere gratuita la una din probele competitiei) oferite de proiect locuitorilor Sectorului 3 primii 130 participanti la antrenamente (100 adulti si 30 adolescenti) care cumuleaza 6 sedinte de antrenament.
 
La antrenamentele din cadrul proiectului ,,Educatie prin miscare – Alergam 101km pentru Romania” pot participa si alti locuitori din Bucuresti, dar acesti nu pot beneficia de privilegiile oferite de proiect.

De asemenea, proiectul este un instrument important de promovare a Sectorului 3 in randul celor aproximativ 1250 participanti ai competitiei Maraton 1 Decembrie, care sunt atat din Bucuresti, cat si din toata tara (in proportie de aprox. 30%) si de a arata ca pe langa a fi cel mai verde sector din Bucuresti, Sectorul 3 este unul al oamenilor implicati in miscare si care se preocupa de sanatatea lor.

Ne dorim ca prin acest proiect sa aratam ca locuitorii sectorului sunt implicati si in ajutorarea semenilor lor care au nevoie de sprijin prin promovarea de strangere de fonduri pentru un proiect social care va fi desemnat in curand.

Prin proiectul¬†‚ÄĚEducatie prin Miscare ‚Äď Alergam 101 km pentru ROMANIA‚ÄĚ, Asociatia C.S. Elite Running isi propune urmatoarele:

  • mediatizarea tuturor activitatilor realizate in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 si cu Consiliului Local Sector 3 prin prezentarea oportunitatilor si beneficiilor ce se rasfrang asupra locuitorilor acestui sector. In acest sens se vor folosi pentru publicitatea proiectului canalele media audio/online (radio, internet), cat si media outdor si printuri (fly-ere, afise stradale)
  • atragerea in numar cat mai mare a locuitorilor Sectorului 3 din urmatoarele categorii: ¬†tineri (elevi, studenti), persoane cu viata sedentara si persoane care vor sa-si imbunatateasca conditia fizica la antrenamentele specifice ce vor fi organizate in parcul Al.I. Cuza
  • experienta dobandita de catre participantii la programul de pregatire sa se concretizeze in cadrul competitiei Maraton 1 Decembrie
  • sustinerea unui stil de viata activ si crearea mediului propice pentru a desfasura activitati in aer liber.

Relevanta proiectului consta in aceea ca sportul de masa in aer liber este o alternativa la viata sedentara. Din experienta acumulata in aproape 10 ani de antrenamente cu sute de persoane, cresterea nivelului de pregatire si dorinta de autodepasire pot duce la renuntarea la alimentatia nesanatoasa, consumul de tutun si alcool.  Alergarea, in comparatie cu alte sporturi, implica costuri mici, se poate defasura in orice conditii meteo, in parcuri, carari de padure sau pistele de atletism. De aceea, este accesibila unui spectru larg de persoane motivate de a-si imbunatati calitatea vietii.